Áčko zakončilo první polovinu sezóny anglickým týdnem.

Redakce | 21. 11. 2023

Litoměřické A - mužstvo má za sebou náročný týden, ve kterém odehrálo tři mistrovské utkání.

V sobotu 11. listopadu se Áčko vydalo do Černovic, kde zvítězilo 2:0. Získání důležitých tří bodů nebylo lehkým úkolem. Soupeř se totiž pohybuje na předních místech tabulky krajského přeboru dospělých. O první branku se postaral v jedenácté minutě Petr Výborný, když využil samostatného úniku a překonal brankáře domácích. Další změna skóre přišla až pár minut před koncem utkání, kdy Petr Výborný navýšil litoměřický náskok a podruhé se zapsal mezi střelce v osmdesáté čtvrté minutě. U obou branek asistoval Lukáš Marič.

Utkání hodnotí Štefan Knapík. "Na těžkém terénu jsme odehráli nejzodpovědnější výkon v sezóně. Kluci to odmakali velmi poctivě. Směrem dopředu jsme byli nebezpeční, a při lepším řešení finálních situací mohlo být o vítězi utkání rozhodnuto dříve. Lepší je vyhrávat, než prohrávat."

Ve středu 15. listopadu Litoměřicko porazilo Jílové 3:1 v dohrávce dvanáctého kola. Druhá výhra v anglickém týdnu se nerodila vůbec lehce. Branky začaly padat až ve druhé půli. Konkrétně v pětasedmdesáté minutě, kdy se prosadil hostující hráč Mikula. A - tým nesložil zbraně a rychlou brankou Lukáše Mariče vyrovnal skóre hned o dvě minuty později. Utkání se blížilo ke svému konci, když v tom momentu napřáhl z hranice velkého vápna Jiří Vacek a poslal Litoměřicko do vedení. Poslední slovo v utkání měl Muamer Mešič. V osmé minutě nastavení se k němu dostal odražený míč po rohovém kopu. Muamer neváhal a z první napálil míč do sítě. Litoměřicko se tak po závěrečném hvizdu mohlo radovat, i když s hořkou pachutí. V utkání došlo totiž k vážnému zranění dvou hráčů. V hlavičkovém souboji se hlavou střetl Aleš Trejbal s hostujícím hráčem Michalem Doubkem. Doufáme, že se jak Aleš, tak i Michal brzo vrátí na hřiště a budou v pořádku.

Hodnocení přidal hlavní trenér Knapík. "První poločas byl z naší strany bez pohybu, chyběl moment překvapení a participace více hráčů najednou. Ve druhém poločase došlo k nešťastnému střetu hlavami, my jsme šli do desíti a aby toho nebylo málo, zanedlouho jsme z rychlého protiútoku obdrželi branku. Asi jsme potřebovali impuls, protože od tohoto momentu jsme se semkli a utkání otočili. Michalovi Doubkovi přejeme rychlé zotavení a brzký návrat na trávník. Lepší je vyhrávat, než prohrávat."

Poslední mistrovské utkání v roce 2023. V sobotu 18. listopadu bylo na programu poslední kolo krajského přeboru v podzimní části. Litoměřicko v Brozanech na umělém povrchu hostilo nováčka soutěže z Proboštova, se kterým prohrálo 2:4. V utkání se prosadil Jakub Grunert a Jakub Matějček, jenže to na bodový úspěch nestačilo. V úplném závěru se hostům podařilo dvakrát udeřit z brejku a tři body si odvezli.

Utkání rovněž zhodnotil trenér A-mužstva Štefan Knapík. "V posledním utkání sezóny jsme se nedokázali prosadit proti týmu, který má svou hru založenou na hlubokém bloku a rychlých protiútocích. Chyběla nám větší kvalita ve finální části a v zakončení."



Naše Áčko tak přezimuje na devátém místě. Za patnáct odehraných kol se podařilo žlutomodrým hráčům vstřelit celkem 42 branek. Nejlepším střelcem týmu je zatím odchovanec Lukáš Marič, který vstřelil sedm branek. Hned za ním ho stíhá bratr Matěj se šesti góly a letní posila Petr Výborný, který má na svém kontě taktéž šest branek.

Podzimní část zhodnotil asistent trenéra Martin Krejza. "Zhodnotil bych podzimní část sezóny kladně. Přivedli jsme nové kluky, ale počáteční los nám nepomohl k lepší souhře. Naštěstí se to postupně srovnalo a získali jsme i nějaké body. Doma jsme rozhodně silnější než venku, a tak se všichni těšíme na jarní část sezony, kdy budeme chtít vrátit porážky z venkovních zápasů na začátku sezóny."