Béčko přezimuje na prvním místě!

redakce | 14. 11. 2023

Rezervní tým FK Litoměřicka zvládl poslední utkání v roce 2023, když na půdě Travčic zvítězil 3:0.

V sobotu bylo na programu poslední mistrovské utkání v Travčicích. Do zápasu vstupovali žlutomodří hráči s jasným cílem - uhájit první místo ziskem všech tří bodů. To se podařilo a litoměřické Béčko tak přezimuje na prvním místě okresního přeboru. Skóre otevřel Kuba Matějček, který se prosadil ve čtyřiatřicáté minutě. Po změně stran navýšil litoměřický náskok David Soroka a poslední slovo měl Jakub Verner, který přidal branku na 3:0 pár minut před závěrečným hvizdem.

„Jsem moc rád, že jsme potvrdili roli favorita i v Travčicích. Průběh hry byl od začátku v naší režii, až na pár chybiček. I tak jsme to ale zvládli s nulou vzadu. Přes zimu se musíme na pár věcí zaměřit a na jaře jdeme za cílem postoupit!Brankář Ondřej Botoš zhodnotil závěr podzimní části.

Po třinácti odehraných kolech je FK Litoměřicko B na první příčce s pětatřiceti body. Nejen první místo je skvělou vizitkou. Naše rezerva je s dvanácti obdrženými brankami nejlepší tým v defenzivě. V podzimní části se podařilo vsítit hned 53 branek, což je druhý nejvyšší počet v soutěži. Dalším úspěchem je neporazitelnost v základní hrací době. Litoměřicko ztratilo pouze čtyři body a to v penaltových rozstřelech.

Uplynulou první část sezóny 2023/24 zhodnotil i kapitán Petr Stejskal. „Začátek skvělý! Hráli jsme dobře, dařilo se, ale pak se na nás soupeři začali víc připravovat a bylo o dost složitější se dostávat do zatažených obran. Na podzim se několikrát ukázalo, že jsme parta a bojujeme jeden za druhého. Jsem na kluky pyšný, ale v cíli ještě nejsme.