Áčko porazilo Žatec s čistým kontem. Béčko v posledním domácím utkání ztratilo bod.

Redakce | 6. 11. 2023

Další víkend je za námi a pomalu se blíží konec podzimní časti.

Po týdenní pauze bylo v sobotu na programu další domácí utkání našeho A - mužstva. Do Litoměřic zavítal soupeř z Žatce, kterému se v letošním ročníku příliš nedaří. Žlutomodří tak do utkání vstupovali jako papírově silnější a cíl pro utkání třináctého kola byl jasný, získat plný počet bodů. To se podařilo i s čistým kontem. Skóre otevřel v osmé minutě David Dura. Druhou branku přidal Jiří Vacek a poslední slovo měl v osmašedesáté minutě Jára Suroviak. Sestřih všech důležitých momentů si můžete pustit ZDE.

Jak utkání zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík? „Myslím si, že jsme měli utkání po celou dobu pod kontrolou. V prvním poločase jsme byli aktivní, s dobrým versatilním pohybem a ve dvou případech jsme svou převahu dokázali zúročit. Druhý poločas byl náš výkon až moc profesorský. Už se nám do zatažené obrany nedařilo tak dostávat. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“

Odpoledne se odehrálo dvanácté kolo okresního přeboru, ve kterém litoměřická rezerva hostila SK Třebívlice. Jednalo se o poslední domácí utkání našeho B - mužstva. Po devadesáti minutách za stavu 0:0 se muselo rozhodnout v penaltové loterii, kterou lépe zvládli litoměřičtí fotbalisté. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, během prvních 10-15 minut jsme si vytvořili několik vážných šancí, které jsme ale neproměnili. Potom přišel trochu úpadek a hosté občas hrozili z brejků. Druhý poločas už soupeř hrál hodně v bloku a těžce jsme se dostávali do zakončení. Když už jsme se tam dostali, tak jsme nebyli efektivní. Byl to zápas, ve kterém bychom nedali gól ani za 180 minut, ale dva body bereme. Teď už se těšíme do Travčic, kde chceme podzim zakončit výhrou za 3 body.Utkání zhodnotil Matěj Vrzák.

Jak už naznačil Matěj, poslední mistrovské utkání v roce 2023 odehraje Béčko na půdě nováčka soutěže, v Travčicích. Přijďte podpořit naše hráče v sobotu od 14:00!