Áčko prodlužuje vítěznou šňůru. Béčko odjelo s prázdnou.

Redakce | 30. 8. 2021

V rámci pátého kola Litoměřicko hostilo Horní Jiřetín.

„ Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Soupeř se soustředil na hlubokou defenzivu, pro nás bylo velmi obtížné vyvážit snahu o vstřelení branky a nedát soupeři prostor, k rychlým protiútokům. Už v prvním poločase jsme byli velmi blízko ke vstřelení branky, ale radost z gólů se dostavila až v poločase druhém. Lepší je vyhrávat než prohrávat. “ Zhodnotil krátce trenér Knapík.

Své slova přidal i obránce Tomáš Matějka „ Dnešní utkání bylo hlavně o naší trpělivosti. V prvním poločase jsme měli několik šancí, které jsme bohužel nezužitkovali. Soupeře jsme do vážnějších situací nepouštěli, takže po prvních pětačtyřiceti minutách byl stav 0:0. V druhé půli jsme pokračovali v našem tempu, a to nám přineslo úspěch. Jsme rádi za tři body, a jak říkáme, je lepší vyhrávat, než prohrávat. “Následující utkání odehraje Litoměřicko 4.9. v Brné. Zápas můžete sledovat online na tvcom.cz.

V sobotu 28.8. zahájilo sezónu i naše B - mužstvo. V prvním kole okresního přeboru byl litoměřickým hostitelem Slavoj Úštěk. Emočně vypjaté utkání skončilo lépe pro domácí družstvo, které zvítězilo 3:0. Utkání zhodnotil Jan Grus. „ Příprava byla dlouhá, odehráli jsme celkem dost přáteláků a fyzicky jsme připraveni dobře. Bohužel hned v prvním kole, nás trochu srazil Úštěk. Měli jsme jasné pokyny, jak hrát ale v úvodních minutách jsme se trošku hledali, a toho soupeř dokázal využít. Snažili jsme se držet balón, a rozebírat soupeřovu obranu, ale po laciných chybách jsme třikrát inkasovali z protiútoku. Druhý poločas mi přišlo, že soupeři došly síly, jenže žádnou z našich akcí jsme nedokázali dotáhnout do konce. Máme ještě na čem pracovat. Doufám, že příští týden zůstanou všechny tři body doma!


První domácí utkání litoměřické rezervy se odehraje v neděli 5.9. od 17:00 v Mlékojedech.