Loupežníci z Litoměřic vyloupili Jílové i Malšovice.

Redakce | 14. 10. 2024

Áčko i Béčko si z venkovních utkání přivezlo plný počet bodů.

Trenéři Štefan Knapík a Petr Stejskal mohou být po uplynulém víkendu spokojeni. Jejich svěřenci totiž zvládli náročné venkovní zápasy a přivezli si cenné body. Áčko se v sobotu odpoledne představilo na hřišti FK Jílové. Od prvních minut diktoval hru tým žlutomodrých hráčů. Litoměřicko bylo na míči, tlačilo se do zakončení a díky vysoké produktivitě vedlo po prvním poločase 4:0. V 7. minutě otevřel skóre David Šraga. Druhou branku přidal ve 30. minutě Muamer Mešič. O chvíli později se podruhé trefil David Šraga. Svou sedmou branku v sezóně vstřelil ve 40. minutě Jan Králík, který si našel centr Filipa Franka a hlavou rozvlnil síť. Bohužel, ve druhém poločase se Litoměřicku nepodařilo udržet dominanci z první poloviny zápasu, soupeř snížil dvěma brankami na 2:4. Další gól už nepadl, a tak si litoměřické A-mužstvo odvezlo tři body.

„Výsledek naznačuje, že jsme ve druhém poločase nedokázali udržet převahu z první části zápasu. Domácí tým zaslouží respekt za to, že to nevzdal a pokusil se zápas zdramatizovat. Lepší je ale vyhrát, než prohrát,“ zhodnotil trenér Štefan Knapík.

Rezerva odehrála své utkání desátého kola v sobotu v Malšovicích. Vstup do zápasu se nevydařil, domácí se ujali vedení už ve 2. minutě po rychlém brejku. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou. O vyrovnání stavu se postaral Matěj Vrzák v 18. minutě a od té chvíle už Litoměřicko převzalo otěže zápasu. Béčko šlo do druhého poločasu s dvoubrankovým náskokem díky brankám Máry Fausta a Lukáše Mariče. Ve druhé půli se dvakrát trefil Petr Hranička a poslední slovo měl David Soroka. Litoměřická rezerva tak zvítězila 6:1 a připsala si velmi důležité tři body.

„Musím všechny pochválit. I když jsme hned na začátku inkasovali z první šance domácích, nevykolejilo nás to. Kluci se semkli a do konce poločasu otočili nepříznivý stav. Ocenit musím přístup každého jednoho hráče, byl vidět hlad a chuť po vítězství. Je dobře, že jsme navázali na domácí výhru s Úštěkem. Teď se soustředíme na další náročný zápas, který nás čeká v sobotu,“ řekl po výhře trenér Petr Stejskal.

Následující utkání odehraje Áčko v sobotu 19. října na hlavním stadionu v Litoměřicích, kde se utká s SK Viktorie Ledvice. Zápas začíná tradičně v 10:30. Béčko hostí v Mlékojedech SK Hostovice od 12:00.