Áčko prodloužilo vítěznou šňůru.

Redakce | 10. 9. 2024

Díky sobotní drtivé výhře 6:1 nad Oldřichovem se Litoměřicko posunulo na třetí místo tabulky krajského přeboru.

Vstup do sezóny se nevydařil – Litoměřicko prohrálo v prvním kole 1:3 v Proboštově. Od té doby však svěřenci Štefana Knapíka neztratili ani bod a v rámci šestého kola si připsali už čtvrté vítězství v řadě.

Začátek utkání se Litoměřicku, podobně jako minulý týden v Žatci, vydařil. Hned ve třetí minutě se k odraženému míči na hranici vápna dostal Víťa Koláček a svou razantní střelou rozvlnil síť po odrazu od břevna – nádherný gól. Radost žlutomodrých přišla znovu ve třinácté minutě, když kapitán týmu Míra Novotný zavřel zadní tyč a překonal hostujícího brankáře. Oldřichov se dočkal snížení ve dvaadvacáté minutě, kdy hostující Lukáš Pour proměnil přímý kop a upravil stav na 2:1. Ještě před koncem prvního poločasu si však Litoměřicko vzalo dvoubrankové vedení zpět – po rohovém kopu si jeden z hráčů Oldřichova srazil míč do vlastní sítě. Do druhé půle se tak šlo za stavu 3:1.

Ve druhém poločase se mezi střelce zapsal i střídající David Šraga, který zvýšil na 4:1. O pátou branku se postaral Muamer Mešič, a poslední hřebíček do rakve zatloukl opět David Šraga. V 77. minutě vyslal Filip Frank skvělou průnikovou přihrávku za obranu právě na Davida, který se v zakončení nemýlil.

„Po celou dobu jsme měli utkání pod kontrolou. Kvalitní výstavbou a přechodovou fází jsme si vytvořili mnoho dobrých střeleckých příležitostí. Jsme rádi, že se nám do statistik zapsali i střídající hráči, to bude v přištích zápasech velmi důležité. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“ Utkání krátce zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík.

Litoměřicko tak zvítězilo 6:1 a připsalo si další cenné tři body. Sedmé kolo odehrají žlutomodří na půdě Srbic v sobotu 14. září od 17:00. Utkání můžete sledovat na stránce tvcom.cz.