Áčko si z Žatce přivezlo plný počet bodů.

Redakce | 2. 9. 2024

FK Slavoj Žatec 0:2 FK Litoměřicko

Litoměřičtí fotbalisté si v rámci čtvrtého kola připsali důležité vítězství na půdě Slavoje Žatec, čímž částečně oplatili porážku z loňského finále krajského poháru. Utkání začalo skvěle pro Litoměřicko, když Víťa Koláček hned v první minutě překvapil domácího brankáře střelou z poloviny hřiště a poslal tým do vedení. Z kraje druhého poločasu se o druhou branku postaral Jan Králík, když z hranice velkého vápna elegantně zakončil lobem a navýšil náskok na 2:0.

Napětí do zápasu přinesla 76. minuta, kdy Tomáš Hruška, již napomenutý jednou žlutou kartou, fauloval a byl vyloučen. Litoměřicko tak dohrávalo v deseti, ale i přes početní nevýhodu dokázalo udržet své dvoubrankové vedení a zaznamenalo třetí vítězství v řadě.

„Ačkoliv jsme utkání zvládli výsledkově, herně to nebylo ideální. I takové zápasy jsou, proto si musíme vážit každého bodu z venkovního hřiště. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“ Trenér Štefan Knapík zhodnotil výkon svého týmu.

Následující utkání sehraje A-mužstvo v sobotu v 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích, kde se střetne s celkem TJ Oldřichov.