Rezervní tým začíná novou sezónu.

Redakce | 28. 7. 2023

Dnešním dnem začíná letní příprava našemu B - týmu.

S novou sezónou přijdou i nové změny, jak v hráčském kádru, tak na pozici hlavního trenéra. Předseda klubu Robert Mühlfait zhodnotil sezónu 2022/2023.

Roberte, v uplynulé sezóně jsi byl hlavní odpovědnou osobou u našeho rezervního týmu. Popíšeš nám, jak to probíhalo?

Tým se měl opírat o kostru z nevytížených hráčů A mužstva, dorostenců, kteří si měli zvykat na dospělý fotbal a hráčů B týmu, kterých bohužel bylo pomálu. Z důvodů tréninkové vytíženosti většiny hráčů nedávalo úplně smysl zařazovat další trénink B mužstva. Sezónu jsme tak odjeli bez přípravy a pouze jsme se scházeli na zápasy. To se odráželo na určité nesehranosti a také byla znát horší fyzická připravenost a rozehranost kmenových hráčů. I tak si myslím, že sezónu jsme zvládli až na pár výpadků dobře.

Do týmu se zapojila velká část dorostenců, vidíš u nich progres a potenciální růst? Přeci jen je náročné z dorosteneckého fotbalu skočit do dospělého.

Myslím, že pro kluky z dorostu to byla velká škola a příležitost, se kterou se náramně popasovali. Progres byl patrný s každou odehranou minutou, a to i když měli v nohou už svůj zápas. Pakliže kluci budou makat v nastoleném tempu, nemám strach o jejich působení v chlapech a myslím, že někteří z nich se poperou i o své místo v A mužstvu. To konec konců dokazovali už v této sezóně v posledních kolech, kdy někteří z nich naskočili do krajského přeboru mužů. Nebýt kluků z dorostu, těžko bychom soutěž dohráli. Za jejich přístup jim paří velký dík. Herní vytíženost v Béčku sbírali i hráči Áčka.

Je na týmu hodně znát, když ho posílí hráči z vyšší soutěže?

Jak jsem již psal v úvodu, chtěli jsme tým vystavět na hráčích áčka, kteří nebudou mít herní vytíženost. Vlivem četných zranění a soukromých aktivit se nám to až tolik nedařilo, ale i tak klukům, kteří chodili, patří poklona. Vždy byl jejich přínos patrný na výkonu celého mužstva. Dnešním dnem začala letní příprava.

Jak to půjde dál? Kdo bude trenérem, jaké jsou ambice a jaký cíl bude mít mužstvo pro příští sezónu?

Hlavním cílem v nejbližších dnech je udržet naše odchovance v klubu. Představit jim nového trenéra, který nastaví tréninkový proces tak, abychom byli schopni konkurovat ostatním týmům a v samotné sezóně se poprat o nejvyšší příčky v okresním přeboru.