Cílem byla první čtyřka. Hlavní trenér Štefan Knapík zhodnotil uplynulou sezónu.

Redakce | 13. 7. 2023

Sezóna 2022/23 je za námi a my vám přinášíme rozhovor s hlavním trenérem.

17. června odehrálo naše A - mužstvo poslední mistrovské utkání na půdě Neštěmic. Díky vysokému vítězství 6:1 se po konečném zúčtovaní umístili litoměřičtí hráči na páté příčce i přes nepovedenou podzimní část. Během celého ročníku se podařilo Litoměřicku získat devětačtyřicet bodů. Ze třiceti utkání naše Áčko zvítězilo sedmnáctkrát. Pětkrát z toho bylo po penaltovém rozstřelu. Statistika prohraných utkání ukazuje číslo třináct, z toho tři po penaltové loterii. O špatném vstupu do sezóny, zabudování odchovanců a plánech se rozepsal hlavní trenér Štefan Knapík.

Pane trenére, sotva skončila sezóna 2022/23 a hned se vrháme do další. V pondělí 10. 7. zahájilo naše A - mužstvo společně s rezervním týmem letní přípravu. Co vás v přípravě čeká a nemine?

Připravujeme se v domácích podmínkách. Tradičně k úvodu letní přípravy využíváme hřiště v Mlékojedech. Dva týdny před ostrými zápasy se vrátíme na hlavní stadion do Litoměřic. Hráči dostali individuální plány, takže do přípravy vstoupí připraveni. Protože není moc času, chceme se v první polovině přípravy zaměřit zejména na rychlost a sílu. V druhé polovině přípravy se budeme soustředit na týmový herní výkon a taktické věci.

Když se v rychlosti ohlédneme za uplynulou sezónou, zhodnotil byste ji úspěšně?

Z různých důvodů se nám vůbec nevyvedla podzimní část sezóny. S jarní částí už můžeme být spokojeni. Po zimě jsme chtěli vystoupat tabulkou co nejrychleji, což se nám povedlo, ale cílem byla první čtyřka.

V zimě přišlo pár nových hráčů. Nejen posily, ale i hráči našeho B - týmu se zapojili do tréninkového a zápasového procesu. Jste spokojený s jejich zapojením?

Ano. Chtěli jsme zvednout konkurenci v týmu. Hráči, kteří posílili kádr, přispěli svou kvalitou k lepším výsledkům, ale umím si představit ještě lepší tréninkovou docházku.

Na jaké utkání z ročníku 22/23 bude vzpomínat a které byste nejraději vymazal z paměti?

Nejzajímavější utkání jsou vždy derby s Lovosicemi. I tento ročník tomu nebylo jinak, škoda jen, že Lovosicím sezóna nevyšla. Z paměti žádné utkání mazat rozhodně nebudu, i když jsme některá utkání výsledkově ani herně nezvládli. Jsme mladý tým a musíme se z chyb poučit.

První mistrovské utkání odehrajeme dvanáctého srpna. S jakou vidinou jdete do nové sezóny? Jaké jsou vaše cíle a kde byste chtěl vidět mužstvo příští rok?

Naše cíle se nemění! Chceme hrát na špičce tabulky, prezentovat se kvalitními výkony a mít radost z fotbalu. Také chceme dál zabudovávat vlastní odchovance, systematicky se rozvíjet a tím zajistit budoucnost fotbalu v Litoměřicích.

Poslední otázku věnujeme přestupům. Je někdo, s kým se klub touto sezónou rozloučí a naopak kdo naše první mužstvo posílí?

Samozřejmě k nějakým změnám v kádru dojde. Jarní část jsme odehráli s hodně mladým mužstvem. Musím pochválit všechny hráče, jak to zvládli, ale je přirozené, že jim chybí zkušenosti. Proto chceme hráče, kteří zkušenosti do týmu přinesou a předají je mladším spoluhráčům.

Pane trenére, děkujeme Vám za odpovědi a přejeme, ať se vám nová sezóna vydaří a splníte své cíle.

Jak už bylo zmíněno, první mistrovské utkání odehraje Litoměřicko 12. srpna. V letní přípravě se ale naši hráči utkají se soupeři jako je například SK Štětí, rezervní tým Viktorky Žižkov nebo FK Meteor Praha. Doufáme, že v nadcházející sezóně se na domácích utkáních společně setkáme ještě ve větším počtu, protože vaše podpora je potřeba!