Áčko zakončilo sezónu výhrou v Neštěmicích.

Redakce | 20. 6. 2023

FK Český Lev Neštěmice 1:6 FK Litoměřicko

Poslední mistrovské utkání odehrálo naše A - mužstvo v sobotu v Neštěmicích. V poslední době se Litoměřicko může pyšnit skvělými vstupy do utkání. Jinak tomu nebylo ani v sobotním utkání. Skóre otevřel David Mrázek, který dorazil nastřelenou tyč Lukáše Mariče už ve druhé minutě zápasu. O dvacet minut později se ke slovu dostal domácí útočník Patrik Lácha, když se dokázal dostat za obranu, zkrotit dlouhý nákop a překonat Jonáše Strnada. 1:1. Na další branku se čekalo do 31. minuty. David Mrázek svou sedmou trefou v jarní části zvýšil na 0:2.

Do druhého poločasu tak šli litoměřičtí s dvoubrankovým vedením, které se postupem času ještě navyšovalo. Třetí branku v utkání přidal Dominik Ebert, když elegantně obešel obránce, přehodil brankáře a šel slavit další nádherný gól v jeho podaní. Dominik zařídil i čtvrtou branku Litoměřicka. V devětapadesáté minutě si počkal na přetažený míč v pokutovém území, vyškolil domácí obranu a předložil Davidovi Durovi, který měl už jednoduchý úkol. 0:4. Do střelecké listiny se také zapsal Lukáš Marič, který chytře využil chyby soupeřovi obrany a svou střelou nedal brankáři žádný nárok. Skóre na světelné tabuli se naposledy měnilo v 85. minutě a byl u toho opět Domink Ebert. Nejprve si poradil ve složité situaci na půli hřiště a následně našel osamoceného Davida Soroku. Mladý dorostenec si se situací poradil výtečně a uzavřel sezónu pěkným gólem.

„Poslední utkání v sezóně se pro nás vyvíjelo dobře od samého začátku. Vstřelili jsme rychlou branku, dařila se nám předfinální fáze, soustředili se na zodpovědnou defenzívu, a oproti minulému týdnu jsme dokázali proměnit další šance. Výsledkem bylo pohodlné vítězství… Lepší je vyhrávat než prohrávat…“ Štefan Knapík zhodnotil utkání v Neštěmicích.