Litoměřicko stoupá tabulkou!

Redakce | 5. 6. 2023

V rámci osmadvacátého kola naše A - mužstvo porazilo Kadaň 5:0 a v tabulce se posunulo na 5. místo.

V neděli se zrodila další jarní výhra, která Litoměřicko posnula na pátou příčku v tabulce krajského přeboru dospělých. V utkání padlo pět branek do sítě soupeře a k tomu čisté konto Jonáše Strnada.

Skóre otevřel ve třicáté minutě Dominik Ebert. Jak už jsme zmiňovali v reportu z posledního domácího utkání, Dominik rád zkouší pozornost brankářů a ten kadaňský byl další, co se nachytal. Paradní přehození gólmana poslalo naše družstvo do vedení.

Po změně stran rozvlnil síť Lukáš Marič, který po šedesátimetrovém sprintu obdržel přihrávku od Davida Mrázka a uklidil míč do branky Tatranu. Na další branku se dlouho nečekalo. V 68. minutě Áčko vedlo už o tři góly, a to díky Vláďovi Pocnerovi, který si naběhl z druhé vlny a překonal domácího brankáře z hranice malého vápna. Další branku Litoměřicka přidal Matěj Vrzák. Ten svou střelou z vápna na zadní tyč dokázal vsítit čtvrtou branku a na další tři body bylo zaděláno perfektně. Na konečných 0:5 upravil v 87. minutě Vláďa Pocner a šlo se slavit!

Utkání zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „V dalším venkovním utkání se nám povedlo vstřelit pět gólů, s tím jsme spokojeni, ale průběh utkání nebyl tak jednoduchý. Pomohla nám kvalitní defenzíva, zodpovědnost a správné řešení finálních situaci. Lepší je vyhrávat než prohrávat…“

K následujícímu mistrovskému utkání vyrazí Áčko v sobotu do Černovic.