Poslední domácí utkání v probíhající sezóně Litoměřicko zvládlo.

Redakce | 29. 5. 2023

A - mužstvo navázalo na venkovní vítězné utkání v Žatci a porazilo doma Krupku 2:1. Sobotní výhrou litoměřičtí fotbalisti potvrdili formu na domácím stadionu. V tomto roce na něm totiž neprohráli ani jedno utkání!

V sobotu naše Áčko odehrálo poslední domácí mistrovské utkání. Do Litoměřic přijel papírový favorit z Krupky. Vstup do utkání se vydařil opět hráčům ve žlutomodrých dresech. Ve třetí minutě se odražený míč dostal k Dominikovi Ebertovi a ten témeř z půlky hřiště přehodil brankáře. Nádherná branka ale není moc velkým překvapením. Domino rád nachytává brankáře soupeřů přesně takovýmito pokusy. Naposledy v utkání našeho B - týmu v Dobříni pomohl k vítězství indentickou brankou, akorát z druhé strany. Po úvodním gólu se hráči hostů začali dostávat více do hry a do mírné převahy, což vyústilo ve srovnávací branku. Poslední slovo v prvních pětačtyřiceti minutách mohl mít hostující útočník, který dostal možnost samostatného nájezdu, jenže Ondra Botoš byl proti a jeho pokus zneškodnil.

Vstup do druhé půle zase litoměřickým hráčům vyšel dobře. Hned v úvodních minutách se po rohovém kopu dostal míč k Matějovi Vrzákovi, ten ale z bezprostřední blízkosti branku přestřelil. Další šanci měl střelec prvního gólu domácích Dominik Ebert. Jeho střela zpoza vápna ale jen těsně minula vzdálenější tyč. O zvrácení stavu se pokusil Matěj Marič, který dostal přesný pas za obranu, jenže jeho zakončení hlavou opět skončilo vedle brankové konstrukce. V závěru 67. minuty hosté dostali příležitost v podobě nařízeného pokutového kopu, ale ani teď se skóre neměnilo a to díky parádnímu zákroku skvěle chytajícího Ondry Botoše. O pár minut později nabídla nedůslednost hostující obrany Járovi Suroviakovi o pár minut později poslat Litoměřicko do vedení, ten neváhal a proměnil. Ve zbytku utkání měli domácí hráči ještě dvě slibně se vyvíjející šance, ale bohužel ani jedna neskončila v síti. Litoměřicko tak porazilo Krupku a v tabulce krajského přeboru je na šestém místě. Utkání tradičně zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Utkání nabídlo hodně gólových příležitostí. My jsme přežili pokutový kop za nerozhodného stavu, což byl jeden z důležitých momentů a po vstřelení druhé branky jsme zápas dobojovali do vítězného konce. Lepší je vyhrávat než prohrávat…“

Následující utkání odehraje A - mužstvo v neděli od 15:00 v Kadani. Utkání můžete sledovat na tvcom.cz.