Anglický týden je za námi. Dva body a vyřazení z poháru.

Redakce | 12. 4. 2023

FK Litoměřicko sehrálo tři utkání během osmi dnů.

V sobotu 1. dubna zavítalo naše první mužstvo k sehrání devatenáctého kola do Srbic, odkud si žlutomodří přivezli pořádný příděl Po prvním poločase na světelné tabuli svítilo skóre 2:0. Hráči domácích kontrolovali hru, drželi míč, byli bojovnější a produktivnější. Žlutomodří předvedli dobrý vstup do druhé půle. Zimní posila David Mrázek se dostal do dvou gólových šancí, ale ani jednu nedokázal zúročit v branku a snížení stavu. Domácí Sokol vyškolil Litoměřicko z produktivity a to se podepsalo i na výsledném skóre. Litoměřicko tak podlehlo na venkovní půdě 5:0 Srbicím. Utkání zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík.

„Udělali jsme několik vynucených změn v sestavě, nevycházely nám herní automatismy, a když jsme nepřidali na bojovnosti a týmovém úsilí, nemohli jsme zkušenému soupeři konkurovat.“

Ve středu se A - mužstvo vydalo do Jílového, kde se odehrálo osmifinále krajského poháru ÚKFS. Litoměřicko nenašlo recept na soupeřovu obranu a výsledkem 2:1 pro domácí vypadlo z pohárových bojů. „Do utkání jsme nastoupili sice s pozměněnou sestavou, ale na výkonu to nebylo vůbec znát. Po celé utkání jsme kontrolovali hru. Vytvořili jsme si hodně brankových příležitostí, ale pokud nedokážeme skórovat, nemůžeme vyhrát. Přesto jsme s výkonem týmu spokojeni.“ Štefan Knapík po vyřazení z poháru.

Další utkání se odehrálo v sobotu 8. dubna, kdy do Litoměřic zavítala rezerva týmu FK Ústí nad Labem. Litoměřicko mělo plno příležitostí ke vstřelení branky, zvlášť v první polovině hry, ale diváci se branky nedočkali. Ani po devadesáti minutách se skóre neměnilo a tak o výsledku musel rozhodnout penaltový rozstřel, ve kterém byli žlutomodří úspěšnější a připsali si tak další dva body do tabulky. „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Soupeř se oproti podzimu výrazně zlepšil a po výhrách v předešlých utkáních nabyl zdravého sebevědomí. Měli jsme více příležitostí, ale branka v devadesáti minutách nepadla a o výsledku rozhodly penalty. Lepší je vyhrávat než prohrávat..“ Zhodnotil hlavní trenér Knapík.

Následující utkání odehraje Áčko v sobotu 15. 4.od 10:30. Litoměřicko bude hostit znovu na domácí půdě TJ Sokol Horní Jiřetín.

Přijďte nás podpořit!