O výsledku opět rozhodoval penaltový rozstřel.

Redakce | 7. 11. 2022

Litoměřicko si z Krupky přivezlo cenné dva body po výhře 5:4.

Loterie v podobě politických kopů se nevyhla Áčku ani ve dvanáctém kole. Litoměřicko se v sobotu vydalo k sehrání utkání do Krupky, ve kterém padlo osm branek. Skóre otevřel ve třinácté minutě David Šraga. Ten díky svému skvěle načasovanému presinku vsítil první branku zápasu. Na tuto situaci domácí rychle zareagovali. Smolný odraz znamenal vyrovnání. Žlutomodré dostal do vedení Petr Hranička, který si našel dlouhý balón za obranou a bezpečně proměnil na 1:2. Ve čtyřiačtyřicáté minutě domácí Krupka opět srovnala. Z pravé strany přišel nebezpečný centr mířící na hlavu útočníka Skrčeného. 2:2.

Litoměřičtí vstoupili do druhého poločasu na výbornou. Filip Frank se dostal ke střele za hranicí velkého vápna a svým obstřelem vrátil vedení na naši stranu. 67. minuta, vyrovnání na 3:3. Jeden z hráčů domácího celku se dostal k odraženému míči a pohotovou střelou na zadní tyč překonal Jonáše Strnada. Utkání se chýlilo ke konci. Pár minut před koncem utkání se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a Krupce se podařilo poprvé v utkání dostat do vedení. Naštěstí pro nás utkání neskončilo. V nastaveném čase své chytrosti využil kapitán Míra Novotný, který obdobně jako Frank technicky obstřelil brankáře Stoklasu.

Utkání tedy dospělo opět ke značce pokutového kopu, kde si naši hráči vedli lépe a získali tak velmi cenný druhý bod. Utkání zhodnotil trenér Štefan Knapík. „Očekávali jsme těžké utkání. Soupeř potvrdil svou kvalitu a sílu do ofenzívy. Třikrát jsme byli ve vedení, ale když v závěru soupeř otočil stav utkání, nepoložili jsme se a vyrovnali, o to víc si ceníme odvezených dvou bodů. Lepší je vyhrávat než prohrávat!“

Poslední domácí utkání v roce 2022 odehraje A-mužstvo v sobotu od 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích. Soupeřem bude FK Tatran Kadaň.