Šest branek za poločas! Áčko proti Neštěmicím střílelo ostrými.

Redakce | 28. 9. 2022

Litoměřicko na svatého Václava získalo tři body, když doslova zválcovalo Neštěmice 7:0.

Vložené patnácté kolo přineslo deštivé počasí, velkou návštěvnost a sedmigólový příděl do Neštěmické brány. Utkání začalo zlehka. Obě mužstva se nejdříve seznamovala s povrchem, který způsoboval spoustu nepřesností. Po úvodních dvaceti minutách se ke kormidlu dostali domácí, kteří udeřili v osmadvacáté minutě. Konkrétně Mára Zákravský, který si našel přesnou přihrávku Davida Dury a nekompromisně prostřelil brankáře hostů. I hosté měli poměrně dost šancí na vyrovnání stavu, ovšem náš brankář Jonáš Strnad byl v každém případě proti a pokusy neštěmického Lva likvidoval jeden za druhým.

Druhý poločas sotva začal a Litoměřicko už vedlo 2:0. Petr Hranička našel na velkém vápně z druhé vlny nabíhajícího Lukáše Mariče. Ten svou přízemní střelou na zadní tyč rozvlnil síť a mohl jít slavit. Třetí branku Litoměřicka přidal náš nejproduktivnější obránce Vláďa Pocner, který si v jednašedesáté minutě našel centr Hráni a svou příležitost zužitkoval na jedničku. 70. minuta přinesla další navýšení skóre na světelné tabuli. Matěj Marič se z velkého vápna nemýlil, a podobně jako jeho mladší bratr proměnil, jen z opačné strany. 4:0.

Letní posila Ondra Mach. Obránce, záložník nebo útočník? Po středečním utkání se na tuto otázku musí ptát jistě i trenéři prvního týmu. V utkání proti Neštěmicím nastoupil v 71. minutě a za necelých devět minut stihl dát z pozice hrotového útočníka dva góly. První v šestasedmdesáté, kdy střídající Matěj Vrzák natáhl krok,obešel obranu a předložil před prázdnou bránu Ondrovi. Druhý v osmdesáté. Po centru Matěje Mariče si Ondra Mach naskočil na vysoký balón a hlavou uklidil míč za záda neštěmického brankáře. Třetí branku mohl přidat v třiaosmdesáté minutě, kdy si naskočil na centr Migase, ale nedokázal svou střelu hlavou umístit mezi tři tyče. Žlutomodří však nebyli uspokojeni, a tak sedmou branku Litoměřicka přidal Jára Suroviak, kterému asistoval Matěj Vrzák na konečných 7:0.

V letní přípravě nás Český Lev porazil 7:2, ovšem v mistrovském utkání jsme jim to vrátili i s úrokama. Utkání tradičně hodnotí hlavní trenér Štefan Knapík. „V prvním poločase se hrál hodně nepřesný fotbal na obou stranách. Chyběla nám přesnost v kombinaci a přechodové fázi… Poločas druhý už byl o něčem jiném, dobré řešení v předfinální fázi a kvalita v zakončení nám zajistila vysoké vítězství. Lepší je vyhrávat, než prohrávat.“

Své hodnocení přidal i asistent Martin Krejza. „V prvním poločase se jednalo o vyrovnané utkání, kde jsme se dostali do vedení brankou Zákryho, který si krásně našel míč za obranou. Ve druhé půli jsme tempo ještě navýšili, a to soupeře zaskočilo. Rychlý gól Čuryho nás uklidnil a my jsme mohli začít hrát svojí hru. Pak už byla jen otázka času, kolik gólů nastřílíme, protože soupeř fyzicky odpadl.

Následující utkání odehraje naše A-mužstvo v sobotu 1.10. od 10:30 na hlavním stadionu v Litoměřicích. Soupeřem bude celek hájící druhé místo v tabulce krajského přeboru dospělých, kterým je SK Baník Modlany. Doufáme, že nás přijdete podpořit ještě ve větším počtu než ve středu.