Zisk tří bodů! Litoměřicko porazilo favorita.

Redakce | 12. 9. 2022

Čtvrté kolo krajského přeboru přineslo první výhru.

Naše A-mužstvo se dočkalo prvních třech bodů, když porazilo Srbice 4:1. O první branku se postaral Petr Hranička, který si naskočil na centr Vladimíra Pocnera v šestnácté minutě. V prvním poločase se už nic zásadního nestalo, a tak šlo Litoměřicko do kabiny s výhodou vstřelené branky.

V sedmdesáté minutě se do slibně rozvíjející se akce dostal střídající Marek Zákravský. Svou zpětnou přihrávkou na hranici velkého vápna našel Jardu Suroviaka. Sury střelou z první vymetl šibenici hostujícího brankáře a šlo se do vedení 2:0. Čtyřiaosmdesátá minuta přinesla další branku Litoměřicka. Jakub Grunert našel nabíhajícího Petra Hraničku, který předložil Matějovi Vrzákovi. Ten svou prudkou střelou nepřekonal Daniela Zdeňka, ovšem dorážející Mára Zákravský už ano. 3:0. Závěrečné minuty přinesly dramatické momenty. Nejprve v 86. minutě snížil hostující Michal Khaur, po špatně odbráněné standardní situaci. Minutu poté přišla červená karta pro Srbice. Batelka frustrovaně zfauloval našeho kapitána Míru Novotného a mohl jít předčasně do sprch. Poslední slovo měl Matěj Vrzák. V první nastavené minutě rozjel útočnou akci Mára Zákravský, který svým přesným pasem našel právě Matěje. Ten si se zakončením nedělal velkou hlavu, když poslal míč po zemi na zadní tyč a upravil tak skóre na konečných 4:1. Pro Matěje Vrzáka je to celkem už pátý gól z posledních třech zápasů. Dvakrát se prosadil za A-tým a třikrát za B-tým.

Utkání krátce zhodnotil hlavní trenér Štefan Knapík. „Věděli jsme, že nás čeká zkušený a kvalitní soupeř s velkou ofenzivní sílou. Hráči předvedli zodpovědný týmový výkon, vítězství si za svůj výkon zasloužili. Lepší je vyhrávat než prohrávat.“

Litoměřicko tak získalo první tři body v sezóně 2022/2023. Následující utkání odehrají žlutomodří v Ústí nad Labem v neděli 18.9. od 16:30. Utkání můžete sledovat na tvcom.cz.