U10 i U9 postupují do druhého předkola!

Redakce | 12. 9. 2021

Pohár Mládeže 2021.

U10 - Ve středu 9.9. sehrálo mužstvo FK Litoměřicko 1. kolo POHÁRU MLÁDEŽE, který navazuje na Ondrášovka Cup. Prvního kola se zúčastnila, kromě domácího týmu, mužstva SK Junior Teplice, Velvary a SK Roudnice nad Labem. První zápas prohráli domácí s mužstvem z Velvar. Poté domácí porazili Roudnici nad Labem a remizovali po urputném boji s týmem z Teplic. Na větší počet vstřelených branek mužstvu FK Litoměřicko U10 postoupilo spolu s Velvary do dalšího kola.

U9 - Fotbalový stadion FK Litoměřicko hostil v úterý I. předkolo Poháru mládeže ročníku 2013. Do Litoměřic přijely týmy FK Pšovka Mělník, FK Dobroměřice, Oddíl fotbalu TJ Lokomotiva Česká Lípa, z.s. a FC Slovan Velvary, z.s.. Šestým týmem měli být mladí fotbalisté ze Slaného, ale do Litoměřic nakonec nedorazili. Na dvou hřištích se tak rodičům a prarodičům představilo pět týmů, kteří spolu odehráli turnaj systémem každý s každým.

Domácí hráči hned v prvním utkání narazili na pozdějšího suverénního vítěze turnaje FC Slovan Velvary a i když dokázali dvakrát překonat hostujícího brankáře, tak na body nedosáhli. Druhé utkání s FK Pšovka Mělník bylo mnohem vyrovnanější a do poslední chvíle se hráči přetahovali o vedení, aby se nakonec rozešli se spravedlivou remízou a ziskem jednoho bodu.

Vyrovnané utkání zvedlo domácím sebevědomí a těšili se na hráče FK Dobroměřice. V úvodu utkání vše vypadalo na bezproblémovou výhru domácích, ale dvoubrankové vedení ztratili a museli opět přidat. Další dvě branky ale znamenaly klid pro mladé reprezentanty FK Litoměřicka a ani branka v posledních vteřinách nemohla nic změnit na radosti a přiblížení se k zisku poháru a postupu do druhého předkola. V cestě stál již jen tým z České Lípy. Výhra v minulém utkání kluky namotivovala a zápas si v pohodě užili. Rozehrávali pěkné akce, připravovali si šance a mnohé z nich také využili. To také bylo důležité při určení konečného pořadí. Zatímco tým Velvar prošet turnajem suverénně, o druhém místě nakonec rozhodl až celkový počet vstřelených branek. Zde se ukázal útok domácích plodnější a díky více brankám se FK Litoměřicko posunulo na druhé místo a získalo postup do dalšího kola Poháru mládeže.

“Viděla jsem celý turnaj. Kluci a holky předvedli skvělé výkony. Neviděla jsem žádné nesportovní chování, padlo mnoho krásných gólů a vyhrál ten nejlepší,” zhodnotila pohárová utkání kategorie U9 Tereza Hoffmannová, grassroots trenérka mládeže OFS Litoměřice.

Sestava Litoměřic:
Kadeřábek Matěj, Baudler Jonáš, Dostál Šimon, Groh Tim, Poliseno Giovanni, Poliseno Vito, Volf Aleš, Roth Tobias

Hodnocení trenérů: Po soustředění a nepodařeném utkání v Lovosicích se podařilo klukům zvednout sebevědomí. Dovolili si hru jeden na jednoho a dokázali přes soupeře přecházet. To také přineslo důležité branky. Stále se snažíme klást důraz na individuální schopnosti, práci s míčem, schopnost přejít přes hráče. Postupně už si kluci i sami chtěli zahrát, připravovali si akce a přidávali přihrávky. Přidat musíme v dravosti, ochotě bojovat o míč a dohrávání akcí.