Zimní příprava byla zahájena.

Redakce | 9. 12. 2020

3. prosince 2020 zahájilo naše A - mužstvo, společně s rezervním týmem, zimní přípravné období na jarní sezónu 2021. Jaké jsou plány? K současné situaci se vyjádřili trenéři Knapík, Rusý a šéftrenér mládeže Pavel Zuna.

„ Očekáváme dřívější zahájení mistrovských soutěží a po uvolnění restrikcí a restartu amatérského sportu jsme okamžitě začali s tréninkem. V čase koronavirové pauzy hráči plnili individuální plány a udržovali kondici na určité výkonnosti,ale zatížení při fotbale je odlišné, proto budeme tréninkovou zátěž zvyšovat postupně,abychom předešli zraněním.

Během přípravného období odehrajeme několik přípravných utkání a absolvujeme několikadenní soustředění v Heřmanicích v Podještědí. Je zřejmé, že jarní sezóna bude velmi náročná pro všechny týmy, o to víc je důležité, pokud chceme být herně i výsledkově úspěšní, připravit se zodpovědně a nic nepodcenit.“

Trenér Štefan Knapík se vyjádřil k současné situaci, zahájení a průběhu zimní přípravy.

Litoměřická rezerva společně s A - týmem zahájila zimní přípravu ve čtvrtek 3.12., a hned v neděli 6.12. odehrála přátelské utkání. Soupeřem byla Ústecká U18, která naše béčko porazila 3:2. První přípravné utkání zhodnotil trenér Jakub Rusý.

„ Po dlouhé době jsme se konečně sešli na tréninku. Fotbal nám všem chyběl, tak jsme rádi, že můžeme opět dělat co nás baví a snad to tak už zůstane. Když jsem dostal nabídku absolvovat přátelské utkání s ústeckou juniorkou, tak jsem vůbec neváhal. Byla to skvělá prověrka a příležitost zjistit, jak na tom vůbec jsme po tak dlouhé pauze.

První poločas jsem byl spokojený. V úvodu utkání jsme si sice dali vlastní gól, ale to nás nezastavilo. Drželi jsme se taktiky - vycházet ze zabezpečené obrany a hrozit z rychlých protiútoků. Do konce poločasu se nám podařilo otočit nepříznivý stav z 1:0 na 1:2. Popravdě jsem takový průběh zápasu nečekal, ale kluci si to za svou práci zasloužili.

V druhém poločase došlo hned k několika střídáním. Jedním důvodem byl počet náhradníků k dispozici a druhým bylo hned několik zranění, jak na domácí straně tak na té naší. V úvodních minutách se po ostrém střetu s útočníkem zranil Jonáš Strnad. Do utkání byl připraven pouze Jonáš, takže zbytek utkání nám odchytat druhý brankář domácího týmu. Touto cestou bych chtěl jemu i realizačnímu týmu poděkovat za pomoc. V průběhu utkání se dále zranili Šimon Machciník, Tomáš Nergl a aby toho nebylo málo, Lukáš Bezděka dostal červenou kartu. Celkově jsem s výkonem hráčů spokojený, fyzicky jsme na tom dobře.“

Jak to bude v zimě s litoměřickou mládeží? Svůj komentář přidal také Pavel Zuna.

„ Čekání na trénink bylo dlouhé, ale ani v přestávce jsme nezaháleli. Většina hráčů dostávala individuální tréninky přes aplikaci XPS a trenéři následně dostávali zpětnou vazbu v podobě zaslání reportu s odpracovanou zátěží nebo videem.

Nyní jsme rovnou zahájili zimní přípravu - věříme, že se soutěže opět rozběhnou. Většina týmů je zvyklá trénovat v hale, ale protože podmínky v podobě nošení roušek a počtu účastníků nejsou ideální, tak trénujeme co nejvíce venku, ale i tady máme omezení v podobě osvětlení. Dorost, starší a mladší žáci dojíždí na umělou trávu (UMT) do Lovosic nebo Českých Kopist. Starší a mladší přípravky využívají UMT u základních škol 8.ZŠ, 6.ZŠ, 3.ZŠ nebo na hřišti v Jiráskových sadech. Do haly chodí pouze nejmladší ročníky.

Přestávku plánujeme o vánoční svátky a pokud to klimatické podmínky a vládní opatření dovolí, tak se do tréninku vrátíme co nejdříve v lednu roku 2021. Přípravná utkání a turnaje budeme řešit operativně.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem trenérům za jejich odvedenou práci a vedení klubu za vytvořené podmínky pro trénink.Všem přeji příjemné prožití adventního času a do Nového roku 2021 hlavně pevné zdraví. “